ГоловнаПолітика

Порошенко провів переговори з Туском

Президент подякував Раді ЄС за одноголосне рішення про введення "Азовського пакету" санкцій.

Президент Петро Порошенко зустрівся в Києві з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, який прибув з візитом до Києва.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Радий вітати в Києві хорошого друга України президента Європейської Ради Дональда Туска в ці символічні для нашої країни дні. У ці дні ми схиляємо голови перед жертовним подвигом Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нову демократичну європейську Україну", - написав Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко і президент Євроради Дональд Туск під час зустрічі в Києві
Фото: president.gov.ua
Президент Петро Порошенко і президент Євроради Дональд Туск під час зустрічі в Києві

Також Порошенко подякував Туску за величезні зусилля, докладені до того, щоб Україна повернулася в сім'ю європейських народів і підписала Угоду про асоціацію з ЄС. Для того, щоб в Україні була свобода і демократія.

"Надзвичайно вдячний Раді ЄС за рішення про введення "Азовського пакету" санкцій, про що ми домовлялися з Дональдом Туском у грудні минулого року. Важливо, що ми зберігаємо наші домовленості з Європою про єдність і солідарність з Україною", - додав президент України.

Під час зустрічі з Дональдом Туском глава держави зазначив, що Росія намагається знищити українську державність, що підтверджується, зокрема, її агресивними діями в Азово-Чорноморському басейні і захопленням українських моряків.

"Мета Кремля - знищити українську державність, створити так звану другу версію Радянського Союзу", - цитує Петра Порошенка його прес-служба.

Президент України окремо зазначив, що тільки спільна позиція країн ЄС допомагає в протистоянні агресивним діям РФ.

"Пане Президенте, ви дуже добре знаєте, що таке Радянський Союз, що таке Варшавський блок, таке минуле, звідки ми разом з вами вийшли. Тільки наші ефективні дії, тільки наша солідарність не допустить повернення в ці сумні часи", - додав президент України.

Як повідомлялося, президент Євроради Дональд Туск з 18 по 20 лютого перебуває в Україні з офіційним візитом.

Очікується, що глава Євроради виступить з промовою у Верховній Раді та відвідає Львівський національний університет імені Івана Франка.

19 лютого відбудеться засідання Верховної Ради, присвячене початку російської агресії проти України. У ньому візьмуть участь президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова Європейської ради Дональд Туск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram