ГоловнаПолітика

Луценко відреагував на сутички біля Подільського райвідділу поліції

"Усю ніч тривали слідчі дії. Уже знаємо, хто бив лежачу людину ногами".

Луценко відреагував на сутички біля Подільського райвідділу поліції
Фото: antikor.com.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі встановили поліцейських, які могли перевищити свої повноваження під час сутичок біля Подільського райвідділу поліції 9 лютого.

"Усю ніч тривали слідчі дії. Уже знаємо, хто бив лежачу людину ногами та кричав про Бандеру. Готуємо підозру", - написав Луценко у фейсбуці.

Він зазначив, що відразу після перших повідомлень у соцмережах Генпрокуратура почала провадження про перевищення повноважень працівниками столичної поліції і "слідчі ДБР мають дати оцінку насильства щодо учасників контрпікету й подальших дій поліцейських під райвідділом".

Водночас генпрокурор наголосив, що слідство "так само принципово дасть оцінку спробі захоплення приміщення райвідділу Нацполіції". 

Нагадаємо, 9 лютого 2019 року в Києві на Контрактовій площі проходив мітинг кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Група активістів вирішили пікетувати захід, оскільки вони вважають, що можновладний член партії "Батьківщина" міг бути причетним до замаху на Катерину Гандзюк.

Київська поліція перехопила групу націоналістів, які йшли на цю акцію. У них знайшли кілька ножів, газових балончиків, стартовий пістолет, тому вирішили доправити затриманих до відділку.

Після деякого часу ці самі молоді люди разом з товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені в них речі. Через якийсь час вони спробували проникнути до будівлі, влаштувавши бійку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram