ГоловнаПолітика

Мангер пообіцяв не втікати з України через підозри в убивстві Гандзюк

"Я з Катериною взагалі не був знайомий і ніяких зв'язків з нею не мав".

Мангер пообіцяв не втікати з України через підозри в убивстві Гандзюк
Фото: Opinion

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер пообіцяв, що не втікатиме з України через підозри в убивстві Катерини Гандзюк.

"Я з Катериною взагалі не був знайомий і ніяких зв'язків з нею не мав. Ті "зв'язки", які сьогодні малюють у пресі деякі політичні сили, комусь таки потрібні. Я зараз в очі глядачам і всім людям можу сказати, що цієї людини я не знав, з нею не спілкувався, і ми взагалі ні по роботі, ні по політиці з нею не перетиналися", - сказав Мангер у коментарі "112 каналу".

Мангера, незважаючи на підозру, не затримано. Генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив журналістам, що слідчі не можуть зробити це. Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, не можна затримувати підозрюваних не на місці злочину чи відразу ж після його скоєння. Луценко сподівається, що Мангер добровільно прийде в суд.

Голова облради тим часом заявив, що взяв безстрокову відпустку до закінчення слідства і готовий співпрацювати з правоохоронцями.

"Я готовий відповідати на всі запитання слідчих. Я відкритий до слідства, не збираюся нікуди їхати чи втікати", - додав він.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, через три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх безпосередніх учасників злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор). Останній перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Гандзюк заявив, що організатор убивства його доньки пов'язаний із Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

11 лютого Мангера офіційно повідомили про підозру за ч.3 ст.27 і ч.2 ст.115 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram