ГоловнаПолітика

"Опора" вважає підкупом безкоштовний концерт Зеленського в Ужгороді

Студія "Квартал 95" провела в місті два концерти - платний і безкоштовний.

"Опора" вважає підкупом безкоштовний концерт Зеленського в Ужгороді
Владимир Зеленский
Фото: Ukrainian foto

Кандидат у президенти артист Володимир Зеленський провів в Ужгороді безкоштовний концерт, який можна розцінювати як підкуп виборців.

Про це повідомила громадянська мережа "Опора".

"9 лютого в Ужгороді відбувся концерт Студії «Квартал 95» за участю кандидата в президенти Володимира Зеленського. Концерт гумористів був анонсований заздалегідь, квитки на нього можна було купити на сайті і в касах театру. Ціни на квитки варіювалися в межах від 350 до 1950 гривень. Однак як стало відомо спостерігачам ОПОРИ того самого дня за три години до заявленого концерту пройшов ще один, вхід на який був виключно на запрошення. Попереднього публічного анонсу не було, як можна було отримати запрошення - конкретно невідомо", - йдеться в повідомленні.

Обидва заходи пройшли в залі Закарпатського обласного муздрамтеатру. У касі розповіли, що на концерт, який розпочався о 17:00, могли зайти лише за запрошенням. Зокрема, волонтер організації, яка працює з військовослужбовцями, розповіла, що отримала від організаторів 100 запрошень, щоб роздати їх військовим.

Інша відвідувачка розповіла, що запрошення можна було отримати поштою. Для цього потрібно було надіслати заявку.

Сам Зеленський заявив, що такі благодійні концерти проводить регулярно, проте раніше вони про це не розповідали, "оскільки їх не питали, а піаром команда не займалася". За словами кандидата, це для них традиційно - безкоштовний концерт удень, а ввечері - комерційний.

Нагадаємо, Зеленський - один з лідерів на виборах президента у 2019 році. Його рейтинг станом на початок грудня перебуває в районі 9-10 відсотків.

Раніше в МВС нагадали про кримінальну відповідальність за оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах - такі порушення виборчого законодавства поліція буде кваліфікувати як підкуп виборця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram