ГоловнаПолітика

Тимошенко і Зеленський лідирують у президентському рейтингу

Зеленський і Гриценко мають шанс проти Тимошенко в другому турі.

Тимошенко і Зеленський лідирують у президентському рейтингу
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і комік Володимир Зеленський є найбільш рейтинговими кандидатами в президенти на початок грудня 2018 року.

Про це свідчить соцопитування Київського міжнародного інституту соціології.

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, то в першому турі Тимошенко набрала б 21,2% голосів, Зеленський - 14,6%.

Інші кандидати відстають: Петро Порошенко - 11,6%, Юрій Бойко - 11,0%, Олег Ляшко - 8,7%, Анатолій Гриценко - 8,2%, Євген Мураєв - 4,1%, Олександр Шевченко - 3,9%, Святослав Вакарчук - 3,8%, Андрій Садовий - 2,2%. Інші потенційні кандидати набирають менш ніж 2% голосів.

У другому турі Тимошенко виграє у більшості основних рейтингів, окрім Гриценка і Зеленського (розрив занадто малий, щоб говорити впевнено про перемогу того чи іншого кандидата). Порошенко, своєю чергою, програє всім, навіть Бойку.

Серед партій 5-відсотковий бар'єр до Верховної Ради долають "Батьківщина", "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Блок Петра Порошенка - Солідарність", "Громадянська позиція" і "Радикальна партія".

Близькі до проходження умовний блок Вакарчука, "Наші" Євгена Мураєва і "Самопоміч".

Опитування було проведено Київським міжнародним інститутом соціології з 23 листопада по 3 грудня 2018 року. Було опитано 2 тис. респондентів, які проживають у 110 населених пунктах у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2% - для показників близьких до 10%, 1,4% близьких до 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram