ГоловнаПолітика

Яценюк визначив виклики для України на 2019 рік

Колишній прем'єр закликав не вірити популістам і не дати розвернути країну назад.

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав п'ять головних викликів, які стоятимуть перед Україною у 2019 році.

Про це йдеться на сайті партії "Народний фронт", яку він очолює.

Арсеній Яценюк
Фото: nfront.org.ua
Арсеній Яценюк

Перший виклик - це ситуація у світовій економіці, яку, за словами Яценюка, лихоманить. "Економічна проблема нікуди не поділася. Подивіться, що відбувається в Європі. Популісти пропонують прості рішення для складних проблем. Це означає, що вони брешуть. Тому що складна проблема потребує ще більш складного рішення", - сказав він 10 грудня на зустрічі зі студентами та викладачами Українського католицького університету у Львові.

Другий виклик - це вибори президента і Верховної Ради. "Головне - не дати розвернути країну назад", - заявив екс-прем'єр.

Третій виклик - війна на Донбасі, яка триває. "На жаль, Мінський процес довів свою безрезультатність. Вже минуло чотири роки, а ми навіть не досягли повноцінного перемир'я і припинення обстрілів українських військовослужбовців на територіях Донецької та Луганської областей", - сказав Яценюк.

Четвертий виклик - проблема трудової міграції. "Тенденція так. Якщо ми не вирішимо проблему економіки і безпеки, щоб трудова міграція зупинилася, ми будемо програвати світову конкуренцію через відсутність якісної кваліфікованої робочої сили, через проблеми з Пенсійним фондом", - попередив Яценюк.

П'ятий виклик - проблема державного управління. "Функції президента, парламенту і прем'єр-міністра в Україні занадто намішані. І тому є вічний конфлікт між президентом і прем'єр-міністром. Тому ми з Петром Олексійовичем - frenemies ("закляті друзі"). Необхідно вирішувати вже зараз на конституційному рівні функції і повноваження основних органів державної влади для того, щоб кожен знав, за що він відповідає", - заявив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram