ГоловнаПолітика

Генштаб засудив виловлювання призовників на вулицях

"План набору військовослужбовців строкової служби виконано. Ми не відчуваємо браку ресурсів".

Генштаб засудив виловлювання призовників на вулицях
Фото: dyvys.in

Генеральний штаб Збройних Сил заявив, що виловлювання призовників на вулицях - це перегинання палиці окремих військкомів. За словами начальника Головного управління персоналу Артура Артеменка, керівництво Генштабу засуджує такі дії співробітників військкоматів.

"План набору військовослужбовців строкової служби виконано. Ми не відчуваємо браку ресурсів. Діяти так неприпустимо. Ті дії на станції метро "Лісова" і позавчора в Рівному - це поодинокі випадки. І ми будемо вдячні, якщо нас будуть своєчасно інформувати про такі непотрібні дії окремих військових комісарів", - сказав генерал-лейтенант на брифінгу, який транслювало "Військове телебачення".

За словами Артеменка, в понеділок у Рівне відправили комісію, яка повинна вивчити ситуацію на місці.

"Я впевнений, що посадові особи, які цю ситуацію спровокували, будуть покарані", - заявив він. У Києві до винуватців уже застосовано санкції.

Генерал порадив чоловікам, до яких чіпляються військові, негайно викликати поліцію.

Нагадаємо, в Україні осінній призов на строкову службу почався 1 жовтня. Загальна кількість осіб, яких планують призвати на строкову службу - 17 960, більшість з них будуть спрямовані у Збройні Сили (9010 осіб), а також у Державну спеціальну службу транспорту (900), Державну прикордонну службу (1550), Національну гвардію України (6500).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram