ГоловнаПолітика

Україна відмовилася підписати міграційний пакт ООН

МЗС обґрунтувало рішення наявністю півтора мільйона вимушених переселенців.

Україна відмовилася підписати міграційний пакт ООН
Фото: un.org

Україна відмовилася підписати Всесвітній пакт за безпечну, впорядковану і регульовану міграцію.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

Рішення ухвалено у зв'язку з окупацією Росією Криму та бойовими діями на Донбасі, в результаті яких Україна має 1,5 млн вимушених переселенців.

"Українська сторона докладає всіх зусиль, щоб забезпечити права і потреби внутрішньо переміщених осіб, але попереду ще багато роботи, яка вимагає значних матеріальних і фінансових ресурсів. З огляду на викладене, Україна розгляне можливість приєднання до Всесвітнього пакту за безпечну, впорядковану і законну міграцію на іншому етапі, за сприятливих умовах", - заявили в МЗС.

У той самий час МЗС вітає розвиток співпраці у сфері міграції та наголошує на важливій ролі Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Конференція Організації Об'єднаних Націй для ухвалення угоди відбудеться 10-11 грудня в Марракеші (Марокко).

Пакт містить низку директив і близько 20 конкретних заходів, які, втім, не є юридично зобов'язувальними. Серед цих заходів - видача біженцям документів у разі їх відсутності, припинення дискримінації та доступ до програм соціальної допомоги.

За даними ООН, у 2017 році число міжнародних мігрантів сягнуло позначки у 258 мільйонів, що на 14 мільйонів перевищує дані за 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram