ГоловнаПолітика

Митрополит Іларіон не зміг виїхати із зони ООС через відключену перепустку

7 грудня СБУ анулювала електронну перепустку Іларіона.

Митрополит Іларіон не зміг виїхати із зони ООС через відключену перепустку
Фото: http://mariupol.7ya-media.com

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Іларіон звернувся до голови Донецької обласної державної адміністрації Олександра Куця з проханням посприяти у відновленні його можливості перетинати лінію розмежування сторін на Донбасі. Відповідне звернення опубліковано на сайті Синодального відділу УПЦ МП.

"Анулювання моєї електронної перепустки 7 грудня 2018 р. ставить під загрозу зриву можливість будь-яких дій мене як постійного члена Священного синоду УПЦ, як правлячого архієрея Донецької єпархії УПЦ, що вимагають моєї особистої присутності. У стані глибокого обурення і здивування, звертаюся до вас, Олександре Івановичу, як до голови Донецької Державної адміністрації з проханням втрутитися в ситуацію, звернутися до керівництва відповідних профільних установ України, від яких залежить відновлення можливості для мене продовжувати здійснення виконання обов'язків щодо зв'язків, покладених на мене Українською православною церквою і Священним Синодом, і спрямованих на зміцнення єдності народу Донбасу і встановлення довгоочікуваного миру в регіоні", - йдеться у відкритому листі Іларіона.

Раніше в понеділок прес-служба Донецької єпархії повідомила, що митрополиту Іларіону 9 грудня відмовили в перетині лінії розмежування в КПВВ "Новотроїцьке". Причиною відмови в прес-службі називають "особливе розпорядження з Києва".

З боку СБУ офіційний коментарів на цю мить немає. Спікер Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив факт відмовив у перетині лінії розмежування, проте розширених коментарів не дав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram