ГоловнаПолітика

УПЦ МП відповіла на прохання Порошенка допомогти зі звільненням моряків

Онуфрій "не раз" звертався з цим питанням до Кирила.

УПЦ МП відповіла на прохання Порошенка допомогти зі звільненням моряків
Митрополит Онуфрий и архиепископ Климент (справа)
Фото: orthodox.cn.ua

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що відповіла на прохання президента Петра Порошенка допомогти зі звільненням моряків, яких Росія захопила в полон 25 листопада.

В коментарі ТАСС глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Климент (Вечеря) сказав, що такі переговори з Росією "на церковній лінії" відбуваються постійно.

"Президент України звернувся до блаженнійшого митрополита Онуфрія з таким проханням. Власне кажучи, участь церкви в процесі повернення наших солдатів, які перебувають на непідконтрольній Україні території і в Росії, відбувається постійно. Блаженніший не раз звертався з такими проханнями до патріарха Кирила, і на церковній лінії відбуваються переговори, щоб можна було гуманітарних способом повернути всіх громадян України на нашу територію", - заявив він.

"Поки йде робота, і ця проблема озвучена. Патріарх дуже зацікавлений, щоб зусилля церкви принесли свій плід, тому ми очікуємо, що будуть якісь результати", - зазначив він.

Нагадаємо, 25 листопада Росія захопила три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксир - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного день моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Держдеп США закликав Росію звільнити українських військових моряків, затриманих в Чорному морі поблизу Керченської протоки, "інакше наслідки і біль будуть тільки наростати з часом".

Глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні теж закликала Росію звільнити українських моряків без всяких умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram