ГоловнаПолітика

Глава РПЦ назвав неприпустимим створення незалежної церкви в Україні

Кирило оголосив повстання сил зла.

Глава РПЦ назвав неприпустимим створення незалежної церкви в Україні
Фото: ipresss

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) назвав неприпустимим створення незалежної церкви в Україні, пише "Інтерфакс-Україна".

"Може бути, ці люди і мають рацію, і в незалежній державі повинна бути як би і незалежна церква? .. Чому б не допустити таке щодо України? .. Не можна допустити", - сказав патріарх в неділю після літургії в храмі Святої Тетяни в Любліно.

На його думку, це неприпустимо, оскільки прихильники незалежної української церкви нібито сповнені злоби і готові насильно добиватися своєї мети, не рахуючись з життями інших людей.

"Сьогодні дуже важкі події відбуваються в братській Україні: ми знаємо, як сили зла повстали на православну церкву. Послухайте тих, хто бореться за так звану незалежну церкву, прислухайтеся до інтонацій і слів, яка ж там злоба і ненависть. Тому всі ті, хто сьогодні прагне затвердити так звану незалежну церкву і заради цього готові погубити життя інших людей, зламати церковне життя, увірватися і захопити храми і монастирі, хіба ця мова сили є мовою Божою?"- цитує Кирила агентство ТАСС.

Нагадаємо, що 15 грудня в Софійському соборі в Києві відбудеться об'єднавчий собор, де повинні вибрати предстоятеля нової помісної української церкви. Він отримає томос про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram