ГоловнаПолітика

Контррозвідка СБУ підтвердила російське громадянство дружини Семочка

На підставі даних СБУ суд дозволив слідчим доступ до телефонних даних Семочка, його дружини та доньки.

Контррозвідка СБУ підтвердила російське громадянство дружини Семочка
Фото: zik.ua

Контррозвідка Служби безпеки України підтвердила наявність російського громадянства в цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Така інформація міститься в матеріалах суду, пише агентство "Українські новини".

Згідно з інформацією від Департаменту контррозвідки СБУ від 26 жовтня, цивільна дружина Семочка та її донька мають громадянство РФ. У зв'язку з цим слідство клопотало в суді про доступ до інформації про мобільні розмови Семочка та його родичів.

Суд задовольнив клопотання і надав доступ СБУ до інформації про мобільні розмови першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка, його дружини та її доньки з 1 січня 2014 року по 23 листопада поточного року.

Зокрема, слідство отримало доступ до документів, що містять інформацію про тривалість, зміст, маршрути передачі телекомунікаційних послуг, а також до розгорнутих відомостей про власників телефонних номерів, дати, часу і тривалість вхідних і вихідних телефонних з'єднань; дату, час вхідних і вихідних SMS-повідомлень; даних про використання IMEI-терміналів і IP-адрес, а також GPRS-трафіку.

Нагадаємо, 16 жовтня СБУ почала розслідування стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка у справі про держзраду. Підставами для порушення справи стала заява голови правління громадської організації "ТОМ 14" від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв'язок Семочка з іноземною державою-агресором - Російською Федерацією, яка може фінансувати зазначену посадову особу з метою отримання інформації від нього.

Також у жовтні Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Семочка.

Семочко заперечує незаконне збагачення і звинувачує журналістів у маніпуляціях. Він також заперечує факт отримання російського громадянства своїми родичами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram