ГоловнаСуспільствоЖиття

Звинувачення проти співробітника СБУ Карамушки передано до суду

Справу розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Звинувачення проти співробітника СБУ Карамушки передано до суду
Александр Карамушка
Фото: comments.ua

Національне антикорупційне бюро передало до суду звинувачення співробітника Служби безпеки України Олександра Карамушки в отриманні хабара в розмірі 47,5 тис. доларів. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

"10 грудня 2018 року обвинувальний акт стосовно посадовця СБУ, викритого в отриманні 47,5 тис. доларів США неправомірної вигоди від осіб, які в незаконний спосіб отримали громадянство України, спрямовано до Голосіївського районного суду Києва. Також розслідування завершено щодо його спільника", - сказано в повідомленні.

Детективи НАБУ встановили, що Карамушка вимагав та отримав гроші за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідку на постійне або тимчасове проживання на території України незаконним шляхом. Слідство зібрало достатньо доказів на підтвердження того, що підозрюваний мав інформацію, яка свідчила про отримання низкою іноземців дозволу на проживання в Україні шляхом укладення фіктивних шлюбів з громадянками України.

Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу і вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався співробітник СБУ.

Нагадаємо, що затримання Карамушки сталося 24 квітня 2018 року. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але вже через кілька днів він вийшов під заставу 1,2 млн гривень. Після цього рішенням Солом'янського райсуду його відсторонили від роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram