ГоловнаСуспільствоПодії

​Колишнього міліціонера затримали за викрадення двох марокканців у Харкові

До злочину можуть бути причетні чинні співробітники поліції.

​Колишнього міліціонера затримали за викрадення двох марокканців у Харкові
Фото: Lb.ua

У Харкові затримали колишнього 38-річного міліціонера, якого підозрюють у викраденні двох марокканців з метою викупу.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Про викрадення двох громадян Марокко правоохоронцям повідомила дружина одного з потерпілих. Вона розповіла, що ввечері 6 грудня її чоловіка і його земляка просто посеред вулиці посадили в автомобіль невідомі чоловіки і відвезли в невідомому напрямку. Після цього зв'язок з чоловіком вона втратила.

Потерпілих знайшли наступного дня завдяки функції геолокації, яку включив на мобільному один з викрадених.

За даними слідства, марокканців утримували в гаражному кооперативі заради грошей. Викрадачі представилися їм правоохоронцями і погрожували позбавленням волі, якщо ті не передадуть їм 5 тисяч дол.

За словами одного з потерпілих, чоловіки, які називали себе поліцейськими, імітували його затримання і навіть провели несанкціонований обшук у нього вдома, після чого вивезли його з другом у гараж.

Там і затримали колишнього капітана міліції. У нього зі собою було посвідчення, термін дії якого закінчився в 2014 році. За поясненнями затриманого, документ залишився після звільнення з органів.

Проводяться всі необхідні слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Оскільки у органів слідства є обґрунтовані підстави вважати, що до викрадення іноземців можуть бути причетні співробітники поліції, зараз вирішується питання про передання кримінального провадження за підслідністю у Державне бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram