ГоловнаПолітика

Голову Херсонської облради Мангера виключили з "Батьківщини"

Два тижні тому батько Катерини Гандзюк звинуватив його в причетності до вбивства.

Голову Херсонської облради Мангера виключили з "Батьківщини"
Владислав Мангер
Фото: facebook/gandziukgate

"Батьківщина" виключила голову Херсонської облради Владислава Мангера з партії. Про це повідомили у прес-службі партії пізно ввечері 9 лютого. Згідно з опублікованим документом, відповідне рішення було ухвалено на засіданні Бюро 8 лютого.

"Бюро обласної партійної організації вирішило вважати Мангера Владислава виключеним з членів партії "Батьківщина" та зняти його з обліку членів партії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, тим самим рішенням Бюро рекомендувало Мангеру покинути посаду голови Херсонської обласної ради.

Нагадаємо, 28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради батько Катерини Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Голова Херсонської облради відкинув звинувачення батька Гандзюк.

Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона.

Вчора співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

В результаті близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення поліцейськими повноважень. У поліції заявили про порушення кримінальної справи за спробу захоплення райвідділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram