ГоловнаПолітика

Поліція відпустила затриманих активістів

Правоохоронці не знайшли достатніх доказів у скоєнні злочину, заявив адвокат.

Поліція почала відпускати затриманих удень на Контрактовій площі в Києві під Подільським РВП активістів. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

За його словами, натепер з райвідділу відпущено понад 10 осіб. Серед них і дівчина. У коментарі журналісту LB.ua народний депутат від "Радикальної партії Оксана Корчинська заявляла про те, що дівчина серйозно постраждала від сльозогінного газу, також у неї побито руки.

Оновлення 23:49.  Поліція винесла постанову про звільнення затриманих активістів на підставі ст. 208 КПК за фактом можливого порушення ч. 4 ст. 296 КК. через недостатні докази в скоєнні особами зазначеного кримінального злочину, у зв'язку з чим їм не були вручені підозри й не будуть вручені станом на час фактичного затримання. Про це у фейсбуці написав адвокат Масі Найєм.

"Зазначається, що необхідно провести низку слідчих дій, які не можуть бути виконані протягом 24 годин.

Згідно з ч. 2 і 3 ст. 278 КПК, підозра вручається особі не пізніше як за 24 години від моменту її затримання; якщо особі не вручено повідомлення про підозру після 24 годин з моменту затримання, така особа підлягає негайному звільненню", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, співробітники поліції сьогодні затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 із них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк, харківської активістки, яка померла після замаху (її облили сірчаною кислотою). Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Під будівлею поліції зав'язалася бійка із силовиками, після чого чотири десятки активістів затримали правоохоронці.

Держбюророзслідувань порушило кримінальне провадження за фактом перевищення поліцейськими повноважень. У поліції заявили про порушення кримінальної справи за спробу захоплення райвідділу.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram