ГоловнаПолітика

Безсмертний оголосив про створення партії "нового зразка"

Він пропонує будувати її на принципах людиноцентризму і християнських цінностей.

Безсмертний оголосив про створення партії "нового зразка"
Роман Бессмертный
Фото: Макс Левин

Український політик і дипломат Роман Безсмертний оголосив про намір створити політичну партію на нових засадах.

"Ми стоїмо перед потребою створення нової політичної сили, яка б цілковито була виразником інтересів суспільства, посередником між громадянами і державою. Це має бути організація, через яку українці замовляють політику, стаючи її співавторами. Використовуючи сучасні системи комунікації, така партія стане носієм , виразником ціннісних орієнтирів українця, його християнської душі, воїна і хлібороба, науковця і робітника, людини освіченої і культурної", - йдеться в маніфесті "Про майбутнє" на сайті Безсмертного

Він заявив, що готовий стати ініціатором такої партії і запропонував однодумцям зібратися на установчий з'їзд наприкінці січня 2019 року. 

Безсмертний наголосив, що партія наразі не має ані назви, ані логотипу.

Будувати її він пропонує на принципах людиноцентризму, горизонтальної ієрархії, християнських цінностей (але без паразитування на вірі), демократії.

Безсмертний пропонує паралельно зі створенням сильної армії почати діалог з Росією (прямий або через посередника) і мешканцями окупованих територій. Водночас він вважає за необхідне плановий, керований розрив економічних відносин з Росією. 

Він виступає за демонополізацію економіки і децентралізацію повноважень і бюджетних ресурсів; за відкриття ринку землі; за передачу всієї повноти виконавчої влади уряду; за посилення ролі місцевого самоврядування; за мажоритарну виборчу систему абсолютної більшості у два тури; за обов'язкове опанування робітничих професій кожним випускником.

Нагадаємо, що Безсмертний - один з можливих кандидатів на виборах у президенти 2019 року. Його потенційний рейтинг станом на початок грудня в межах одного відсотка.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram