ГоловнаПолітика

Старообрядці в Чернівцях вийшли з підпорядкування Москві

Приводом для такого рішення стало зняття Москвою сану священика з настоятеля храму.

Старообрядці в Чернівцях вийшли з підпорядкування Москві
Фото: acc.cv.ua

Українські старообрядці в Чернівцях вирішили вийти з підпорядкування Московській митрополії Руської православної старообрядницької церкви.

Як повідомляє "Укрінформ", це сталося після ухвалення закону про перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

"Старообрядницька релігійна громада, храм якої розміщено на вулиці Олега Кошового в Чернівцях, офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Московській митрополії Російської старообрядницької церкви і прибрала зі своєї назви і статуту будь-яку згадку про країну-агресора. Тепер ця громада діятиме автономно", - сказав Бухаров.

Приводом для такого рішення стало зняття Москвою сану священика з настоятеля храму.

"Цьому бажанню громади передувало рішення клерикального центру РФ про зняття з отця Леонтія сану священика. Усупереч волі Росії, він продовжив служити в храмі попри погрози відлучення. Обласна рада церков стала на захист отця Леонтія, його підтримали всі конфесії", - повідомив Бухаров.

Нагадаємо, що до складу Російської православної старообрядницької церкви входить Київська та всієї України єпархія з кафедральним храмом у Києві на Почайнинській вулиці.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram