ГоловнаПолітика

Нефьодов, Геращенко, Висоцький і Гусовський брали участь у переговорах про створення нового суспільно-політичного руху (оновлено

Рух планує перерости в партію.

Сьогодні, 7 грудня, в малому залі кінотеатру "Жовтень" пройшла зустріч прихильників освіти нового суспільно-політичного руху, який в майбутньому може бути переформатуваний в політичну партію. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Участь у зборах брали депутат Київради, виключений із фракції "Самопоміч", Сергій Гусовський, прихильники його нової депутатської групи в Київраді "Київська команда", народні депутати від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко та Сергій Висоцький, заступник міністра економіки Максим Нефьодов, головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов, представники Інституту майбутнього, а також колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус. Модератором зустрічі виступив Олексій Гончарук, представлений як доктор права, юрист і голова компанії BRDO (на офіційному сайті компанія позначена як «офіс ефективного регулювання")

Як повідомив співрозмовник LB.ua, спілкування проходило при приглушеному світлі. Центральною темою обговорення було створення нового суспільно-політичного руху під назвою "Люди важливі". У перспективі рух має перерости в політичну партію, яка "планує співпрацювати з будь-яким переможцем президентських виборів". У руху нібито вже є 500 прихильників в регіонах і зрозумілий механізм фінансування.

Також на зустрічі презентували  "маніфест українських лібералів", в якому назване головне завдання руху - "виведення швидкими темпами України з соціально-економічної кризи до рівня найбільш розвинених демократій світу". З назви документа випливає, що майбутня партія планує зайняти ліберальну нішу. Основою її ідеології заявлений пріоритет людини-громадянина, а суспільство має базуватися на свободі особистості, рівності і диктатурі права. Пропонується мінімізувати роль держави в економіці, залишивши за нею правоохоронну функцію, забезпечення правосуддя і базову соціальну допомогу, а також представництво в міжнародних відносинах.

Нагадаємо, раніше про плани створити суспільно-політичний рух з потенціалом політичної партії заявляв ще один нардеп - Мустафа Найєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram