ГоловнаПолітика

Розвідка встановила персональні дані російських пілотів, які обстріляли українські кораблі

Російські військові атакували українські катери і буксир 25 листопада біля Керченської протоки.

Розвідка встановила персональні дані російських пілотів, які обстріляли українські кораблі
Фото: kerch.com.ru

Головне управління розвідки Міністерства оборони встановило персональні дані членів екіпажів російських вертольотів і літаків, які обстріляли українські кораблі у Керченській протоці 25 листопада.

Про це повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький в інтерв'ю 5 каналу.

"25 листопада проти наших кораблів працювали штурмові вертольоти Ка-52, штурмовики Су-25, винищувачі Су-27 і близько 15 кораблів", - заявив він.

За словами Скібіцького, розвідка має інформацію і про екіпажі 15 російських кораблів, які атакували українські катери і буксир 25 листопада. Зараз вивчаються наявні у розвідників радіограми перехоплених розмов російських військових.

"Є переговори між керівниками всієї цієї операції з боку РФ, вони вже встановлені. І ті, які безпосередньо керували, і ті, які безпосередньо брали участь і в обстрілі, і в тарані. Але є ще і екіпажі і пілоти літаків і бойових вертольотів, які теж нами зараз активно відпрацьовуються, для того, щоб зрозуміти, хто безпосередньо брав участь, хто виконував накази. Ми їх вже знаємо", - заявив Скібіцький.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українських військових кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксир - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram