ГоловнаПолітика

Партія БПП "Солідарність" оголосила про перемогу в 40% ОТГ

Партія вважає це свідченням підтримки децентралізації.

Партія БПП "Солідарність" оголосила про перемогу в 40% ОТГ
Фото: Макс Требухов

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявила, що понад 40 відсотків кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, - кандидати від партії або самовисуванці - члени партії БПП.

Про це повідомила прес-служба БПП з посиланням на екзит-поли своїх партійних штабів. Офіційного підтвердження цих даних наразі немає.

Так, найбільшу підтримку кандидати від БПП "Солідарність" здобули в Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Тернопільській областях.

"Партія БПП "Солідарність" перемагає на виборах в ОТГ, починаючи з першої кампанії на кожних виборах у громадах. Це означає, що виборці по всій країні все активніше підтримують реформу децентралізації, яку ініціював президент, і яку реалізує на місцях і активно підтримує в парламенті наша політична сила", - зазначив керівник секретаріату партії, нардеп Максим Саврасов.

Також зазначено, що після закриття дільниць о 20-й годині почався паралельний підрахунок голосів у 69 сільських та селищних ОТГ, де голови й депутати обиралися за мажоритарною системою, а також у 9 міських ОТГ, де депутатів обирали за пропорційною системою.

Нагадаємо, у неділю, 23 грудня 2018 року, у 78 об'єднаних територіальних громадах у 13 областях України відбулися перші вибори депутатів і голів ОТГ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram