ГоловнаСуспільствоЖиття

У 78 ОТГ сьогодні проходять перші місцеві вибори

У них, за попередніми підрахунками, візьмуть участь близько 453 тис. виборців.

У 78 ОТГ сьогодні проходять перші місцеві вибори
Голосование состоится на 622 избирательных участках.
Фото: EPA/UPG

У 78 ОТГ в неділю, 23 грудня, проходять перші вибори депутатів і голів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад. Про це повідомляє Укрінформ.

Вибори проходять в 9 міських, 16 селищних та 53 сільських ОТГ в 13 областях України. До складу цих 78 ОТГ увійшли 345 місцевих рад (міських - 9, селищних - 19, сільських - 317).

Вибори відбудуться: у Волинській області - в 9 ОТГ; в Дніпропетровській області - в 1 ОТГ; в Житомирській області - в 6 ОТГ; в Івано-Франківській області - в 4 ОТГ; в Київській області - в 4 ОТГ; в Кіровоградській області - в 4 ОТГ; у Львівській області - в 5 ОТГ; в Полтавській області - в 3 ОТГ; в Рівненській області - в 3 ОТГ; в Тернопільській області - в 5 ОТГ; в Хмельницькій області - в 3 ОТГ; в Черкаській області - в 27 ОТГ; в Чернівецькій області - в 4 ОТГ.

За попередніми підрахунками, в цих виборах зможуть взяти участь близько 453 тисячі виборців.

Голосування триватиме до 20.00, відбудеться на 622 виборчих дільницях.

Результати виборів депутатів в одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніше ніж на п'ятий день з дня голосування, тобто до 28 грудня 2018 року включно.

Результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі повинні бути встановлені не пізніше ніж на десятий день з дня голосування, тобто до 2 січня 2019 року включно.

У виборах беруть участь місцеві організації 46 політичних партій.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення цих виборів, становить 20 млн 77 тис. 500 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що результати виборів ОТГ в регіонах, де введено воєнний стан, будуть юридично сумнівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram