ГоловнаСуспільствоПодії

На різдвяному ярмарку у Львові вибухнув газ, є постраждалі (оновлено)

Госпіталізовано п'ятьох чоловік, двоє з них - у реанімації.

Фото: lviv.dsns.gov.ua

На різдвяному ярмарку на проспекті Свободи в центрі Львова стався вибух з пожежею, є постраждалі.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, госпіталізували чотирьох осіб, зокрема дитину. За попередньою причиною, вибухнули два балони з газом.

Фото: Олександр Рудоманов

Один будиночок згорів повністю, ще два сусідніх були пошкоджені вогнем. Торгові точки, розташовані за сусідством, були закриті у зв'язку з подією. Також відключили гірлянди на ялинці.

Вогонь протягом десяти хвилин загасили два пожежні розрахунки.

Оновлення 16:45. За фактом пожежі на різдвяному ярмарку у Львові відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Про це повідомили в Нацполіції міста.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - до трьох років обмеження волі.

До встановлення причин пожежі різдвяний ярмарок буде закритий, повідомили в прес-службі Львівської міськради.

"Те, що сталася така надзвичайна ситуація, в цьому недогляд організаторів. Тому що вони повинні були щогодини ходити і оглядати. Елементарне порушення техніки безпеки призвело до такої біди. І головне - всіх попереджали: категорично заборонено використовувати будь-які балони. Всі це знали, але хотіли більше заробити", - висловився мер Львова Андрій Садовий.

Фото: Олександр Рудоманов

Оновлення 19.00. Прес-служба Львівської міськради повідомила, що постраждали не четверо людей, а п'ять. Двоє з них перебувають у реанімації.

"По медичну допомогу звернулося п'ятеро осіб: четверо були доправлені до восьмої міської лікарні бригадою швидкої медичної допомоги та одна людина звернувся самостійно. Усі п'ятеро чоловік мають опіки різних частин тіла. Двох людей госпіталізовано в реанімаційне відділення, у зв'язку з тяжкістю стану, і троє людей госпіталізовано в опікове відділення", - розповів начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб на позачерговому засіданні міської комісії з питань надзвичайної ситуації, яка сталася на ярмарку.

"[Четверо] були при виконанні якихось робіт, вони дістали виробничу травму. Про п'яту особу отримав інформацію в телефонному режимі, що вона самостійно звернулася: чи то він допомагав гасити, чи то він робітник - інформації ще немає", - додав він.  

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram