ГоловнаСуспільствоЖиття

Пранкер зателефонував митрополиту Епіфанію від імені депутата Європарламенту

У ПЦУ вважають це провокацією російських спецслужб.

Пранкер зателефонував митрополиту Епіфанію від імені депутата Європарламенту
Митрополит Епифаний (Думенко)
Фото: пресс-служба президента

Кремлівські спецслужби, прикрившись ім'ям депутата Європейського парламенту, намагалися в розмові спровокувати митрополита Епіфанія. Про це повідомляє прес-служба Православної Церкви України.

"Протягом минулих днів Блаженніший Митрополит Епіфаній отримав багато привітань, зокрема по телефону. Скориставшись цим, російські спецслужби через так званих "пранкерів" (осіб, які в телефонній розмові видають себе за іншого) спробували здійснити інформаційну провокацію", - йдеться в повідомленні

"21 грудня 2018 року було здійснено дзвінок від імені Девіда Макалістера, голови Комітету закордонних справ Європейського Парламенту. Поступово під час розмови почали ставитися провокаційні запитання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" тощо", - розповіли в ПЦУ.

Зазначається, що протягом розмови у Митрополита Епіфанія з'явилося відчуття, що це провокація, тому він завершив її.

Нагадаємо, у вересні Міністру оборони Степану Полтораку зателефонував кремлівський пранкер Лексус від імені Порошенка. Міністр у розмові не сказав нічого крамольного.

Зазначимо, пранкери Вован і Лексус пов'язані з російськими спецслужбами.

У липні 2018 року пранкери зателефонували голові СБУ Василю Грицаку, представившись ім'ям російського журналіста Аркадія Бабченка. Вони заявили, що журналіста побили в Київському пабі через те, що він дивився футбольний матч Росія-Іспанія.

Восени 2016 року вони змогли провести розмову з президентом України Петром Порошенком під виглядом президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

У 2017 році вони намагалися зідзвонитися з президентом Польщі Анджеєм Дудою під виглядом Порошенка, але спроба провалилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram