ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ проводить обшук у будинку голови Олешківської РДА Кравченко-Скалозуб

Обшук проводять в рамках кримінальної справи за фактом підпалу лісу, яка, на думку СБУ, пов'язана з вбивством Гандзюк.

СБУ проводить обшук у будинку голови Олешківської РДА Кравченко-Скалозуб
Кравченко-Скалозуб с Игорем Павловским, арестованным по делу об убийстве Гандзюк
Фото: facebook.com/vlasov.oleksandr

У будинку голови Олешківської РДА Олени Кравченко-Скалозуб співробітники Служби безпеки України проводять обшук. Про це повідомляють джерела в СБУ, пише Мост.

"Обшуки проходять в рамках кримінальної справи за фактом підпалу лісу, яка, на думку співробітників СБУ, пов'язана з вбивством херсонської активістки Каті Гандзюк", - йдеться в повідомленні.

На телефонні дзвінки та СМС повідомлення Олена не відповідає. Джерело в Олешківській РДА повідомляє, що незважаючи на робочий день, Кравченко-Скалозуб на роботі немає.

За непідтвердженою інформацією, Кравченко-Скалозуб вже затримали.

Раніше СБУ підтвердила факти незаконного вирубування лісу на Херсонщині, про які говорила Гандзюк. Сімом фігурантам оголошено про підозру.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Раніше тимчасова слідча комісія Ради, яку створили після смерті Гандзюк, провела виїзне засідання в Херсоні. Голова комісії Борислав Береза заявив, що отримана під час засідання інформація його жахає - від контрабанди до сепаратистів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від зв'язків влади з криміналом до вирубування лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу втікачів "регіоналів" на регіон.

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня в центрі Херсона. 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram