ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ підтвердила факти незаконної вирубки лісу в Херсонській області, про які говорила Гандзюк

Надалі деревину було легалізовано для перепродажу.

СБУ підтвердила факти незаконної вирубки лісу в Херсонській області, про які говорила Гандзюк
Фото: npu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України провели невідкладні слідчі дії в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомила прес-служба СБУ в Фейсбуці.

Правоохоронці відпрацьовували одну з версій, що вбивство пов'язане з активною громадянською позицією Гандзюк проти незаконної вирубки лісу на території області і причетності до цієї злочинної схеми посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування.

"У рамках досудового розслідування було встановлено, що на території Голопристанського, Алешківського та інших районів Херсонської області за сприяння посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування здійснюється незаконне вирубування лісів і зелених насаджень з метою продажу деревини і отримання прибутку. При цьому факти масового вирубування лісів маскувалися під санітарну рубку пошкоджених унаслідок пожежі дерев. Надалі деревину було легалізовано для перепродажу", - повідомили в СБУ.

У цей час оголошено про підозру за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство) сімом фігурантам справи. Триває розслідування.

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня в центрі Херсона. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Раніше тимчасова слідча комісія Ради, яку створили після смерті Гандзюк, провела виїзне засідання в Херсоні. Голова комісії Борислав Береза заявив, що отримана під час засідання інформація його жахає - від контрабанди до сепаратистів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від зв'язків влади з криміналом до вирубки лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу "регіоналів"-утікачів на регіон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram