ГоловнаСуспільствоЖиття

Чоловік, який убив родину в Харкові, може симулювати психічний розлад, - прокуратура

Обвинувальний акт щодо харків'янина вже передано до суду.

Чоловік, який убив родину в Харкові, може симулювати психічний розлад, - прокуратура
Оружие, изъятое у подозреваемого при задержании
Фото: facebook/Поліція Харківщини

Прокуратура Харківської області направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо 42-річного харків'янина, підозрюваного в подвійному вбивстві та замаху на вбивство неповнолітньої дитини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Підозрюваний - давній друг загиблої сім'ї, він часто бував у них у гостях. Пояснюючи мотиви злочину, затриманий поводився неадекватно і повідомив, що вбити йому наказав голос, який у нього вселився. Під час досудового розслідування було призначено кілька судово-психіатричних експертиз, одна з яких визнала, що чоловік може мати психічні розлади.

Однак ці результати викликали сумніви у слідства, оскільки, за даними поліції, підозрюваний ретельно спланував злочин, і після його вчинення чітко виконував усі дії для того, щоб уникнути відповідальності. До вбивства чоловік не перебував на обліку в будь-яких психіатричних закладах, мав посвідчення водія та дозвіл на зберігання і носіння зброї.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про призначення ще однієї комісійної експертизи в Київському міському центрі судово-психіатричної експертизи. Київські експерти дійшли висновку, що під час скоєння злочину і в цей час підозрюваний усвідомлює свої дії і може керувати ними, що не вимагає застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Зараз підозрюваний перебуває під вартою.

Нагадаємо, 24 червня 2018 року в Харкові на вул. Академіка Павлова підозрюваний розстріляв сімейну пару - 40-річних чоловіка і жінку. Їхня 12-річна донька, яка стала свідком кривавої розправи, отримала наскрізне вогнепальне поранення стегна. Тіла загиблих виявили сусіди. Вони викликали поліцію і повідомили дані машини, на якій виїхав чоловік, а поранена дівчинка назвала ім'я вбивці батьків.

Правоохоронці затримали чоловіка через кілька годин. У його машині виявили вогнепальну зброю і 200 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram