ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили новий корпус Лук'янівського СІЗО після капремонту

В окремих камерах встановили телевізори і кондиціонери.

У Києві відкрили новий корпус Лук'янівського СІЗО після капремонту
Открытие корпуса Лукьяновского СИЗО после капремонта
Фото: ukranews.com

Міністерство юстиції відкрило новий корпус Київського слідчого ізолятора (Лук'янівське СІЗО) після капітального ремонту.

Про це повідомляють "Українськi Новини".

Зазначають, що протягом ремонту, розпочатого в лютому 2018 року, облаштовано 25 камер площею 450 м кв., а також відновлено функціонування лазні.

На першому поверсі корпусу відремонтували приймальне відділення, на другому - кабінети начальника, оперативних працівників, побутову кімнату і кабінет лікаря.

"Введення корпусу в експлуатацію дозволить створити додатково понад 100 місць, при цьому враховано норму площі 4 кв. м на одну людину, передбачено повноцінне природне освітлення камер, оновлено інженерні мережі, утеплено фасад", - зазначають у Мін'юсті.

Фото: ukranews.com

Камери обладнано меблями та інвентарем, встановлено унітази зі зливними механізмами і рукомийники, санвузли відгороджено перегородками, в окремих камерах також встановлено телевізори і кондиціонери. У корпусі також додатково встановили сім камер відеоспостереження.

Відкриття корпусу Лук'янівського СІЗО після капремонту
Фото: ukranews.com
Відкриття корпусу Лук'янівського СІЗО після капремонту

У Мін'юсті повідомили, що на ремонт корпусу з бюджету було витрачено понад 3 млн гривень. Уже до кінця поточного року в нього переведуть осіб, які перебувають у СІЗО за рішенням судів.

Нагадаємо, в серпні Мін'юст змінив керівництво Лук'янівського СІЗО після бунту "торнадівців". При цьому встановлено, що в організації бунту в'язням допомагали двоє співробітників ізолятора.

Раніше Міністерство юстиції виставило на продаж будівлі СІЗО в Києві, Львові, Одесі та Чернівцях. Покупці мали побудувати нові слідчі ізолятори, як правило, за межами міст. Міністерство прогнозувало переміщення Лук'янівського СІЗО за межі Києва до 2019 року. У травні минулого року повідомляли, що один з інвесторів, які цікавляться покупкою, хоче відкрити в будівлі нічний клуб.

Проте на конкурс з продажу Лук'янівського СІЗО не зареєструвався жоден учасник. Тому Мін'юст вирішив шукати альтернативні варіанти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram