ГоловнаПолітика

Медведчук перестав брати участь у Мінських переговорах

"Зараз від СБУ - вже кілька раундів інша людина".

Медведчук перестав брати участь у Мінських переговорах
Фото: vybor.ua

Проросійський політик Віктор Медведчук перестав брати участь у Мінських переговорах.

Про це в інтерв'ю "Бі-бі-сі" сказав Євген Марчук представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі замість Леоніда Кучми.

"Наскільки я знаю, на переговорах він був представником СБУ і медіатором на рівні між президентами. Зараз від СБУ - вже кілька раундів інша людина. А про роль Медведчука як політика і посередника в контактах між президентами - це інша тема, яка не стосується мінських переговорів", - заявив він.

Своєю чергою представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила у фейсбуці, що від СБУ в роботі підгрупи бере участь Юрій Кочанов, Керівник об'єднаного центру зі звільнення заручників.

Нагадаємо, що в 2018 році Медведчук повернувся в українську політику. Навесні він заявив, що збирається балотуватися на виборах у Верховну Раду в 2019 році, вступив у партію "За життя" і швидко став одним з її лідерів.

У 1997-2002 роках Медведчук був депутатом Верховної Ради другого-четвертого скликань, кілька років обіймав посаду віце-спікера і першого віце-спікера. У 2002-2005 роках очолював адміністрацію президента Леоніда Кучми.

Він є кумом президент Росії Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram