ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вимагає позбавити Медведчука статусу переговірника

І притягнути до відповідальності.

"Народний фронт" вимагає позбавити Медведчука статусу переговірника

Парламентська фракція "Народний фронт" вважає, що Віктор Медведчук є "агентом Путіна" і не має права давати політичні коментарі про події та процеси в новій Україні. Про це заявили в "Народному фронті", коментуючи заяву Медведчука про "Народний фронт" і лідера партії Арсенія Яценюка.

"Що стосується висловлювань Медведчука про депутатів від "Народного фронту" Андрія Левуса, Ігоря Лапіна, Сергія Висоцького, Віктора Романюка, Олега Медуницю, Миколу Величковича, Михайла Бондаря. Це - гідні громадяни і патріоти, які захищали Україну на Майдані і на фронті. Зараз послідовно борються з агресором і його поплічниками в парламенті. Тому не зрадникові і колабораціоністові Медведчуку давати їм оцінку", - заявили в партії.

У відповідь вони зажадали від Президента Петра Порошенка, СБУ та Генеральної прокуратури притягнути Медведчука до кримінальної відповідальності, дати правову оцінку його публічним відносинам з "диктатором країни-агресора (в контексті державної зради)" і його "висловлюванням стосовно держави Україна, її Збройних сил та парламентаріїв (у контексті кількох інших статей КК). Також "фронтовики" хочуть позбавити Медведчука будь-яких - навіть напівформальних - статусів "парламентера від України" (в Мінську і в інших місцях). А також покласти край бізнесу "Путіна-Медведчука" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram