ГоловнаПолітика

"Схеми" розповіли про зустрічі Порошенка з Медведчуком

Президент регулярно обговорює з Медведчуком обмін полоненими.

"Схеми" розповіли про зустрічі Порошенка з Медведчуком

Програма "Схеми: корупція в деталях" заявила, що президент України Петро Порошенко останнім часом декілька разів зустрічався з головою політради партії "За життя", кумом президента Росії Віктором Медведчуком.

Журналісти повідомили, що впродовж останніх чотирьох місяців вони зафіксували цілу низку зустрічей голови держави з Медведчуком, причому в одному з випадків Медведчук приїжджав до Порошенка додому в Козин. Це сталося напередодні введення Росією санкцій проти українських громадян і компаній.

У прес-службі президента України зустрічі з Медведчуком пояснили так: "Президент провів кілька зустрічей з Медведчуком, на яких висловив невдоволення через затягування процесу звільнення українських політв'язнів Кремля, яких незаконно утримують у Росії і на окупованих нею територіях, і винятково для зсуву з мертвої точки цього питання".

У Порошенка спростували спільні з Медведчуком бізнес-інтереси, а також відзначили, що президент "відкрито називає Росію - країною-агресором і не поділяє ідеї і політичні висловлювання Віктора Медведчука".

"Президент Петро Порошенко не мав, не має і не збирається мати ніяких спільних бізнес-інтересів або бізнесу зі спецпредставником СБУ зі звільнення заручників у гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Віктором Медведчуком", - відзначили в АП.

Нагадаємо, Медведчук входить до складу гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську і займається обміном полонених. Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "Л/ДНР" на Донбасі відбувся 27 грудня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram