ГоловнаПолітика

Порошенко не підтримує законопроект про наклеп, - Цеголко

Фракція БПП не голосуватиме за цей законопроект.

Порошенко не підтримує законопроект про наклеп, - Цеголко
Фото: facebook.com/svyatoslav.tsegolko

Президент Петро Порошенко не підтримує законопроект "Про внесення змін до кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп" народних депутатів Палатного, Паламарчука та Велікіна.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Фракція БПП не голосуватиме за цей законопроект. Президент таку позицію фракції підтримує", - сказав Цеголко.

Нагадаємо, 20 листопада три депутати з "Блоку Петра Порошенка" зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 9306 про криміналізацію наклепу. Вони пропонують ввести в Кримінальний кодекс статтю 151-2 "Наклеп", згідно з якою за "умисне поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію" можна буде отримати до трьох років позбавлення волі.

Автори законопроекту - Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Велікін. У пояснювальній записці вони заявили, що "свободу слова в Україні почали плутати з вседозволеністю".

Якщо Рада ухвалить цей законопроект, кримінальне провадження за наклеп буде можливим лише на підставі заяви потерпілого.

Як повідомлялося, колишній помічник депутата Паламарчука був заарештований у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Паламарчук заявив, що звільнив свого помічника, який фігурує в розслідуванні, щоб уникнути тиску на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram