ГоловнаПолітика

"Підтримка воїнів АТО була і буде залишатися серед основних пріоритетів роботи Миколаївської ОДА", - Олексій Савченко Актуально

"Підтримка воїнів АТО була і буде залишатися серед основних пріоритетів роботи Миколаївської ОДА", - Олексій Савченко
Фото: пресс-служба

Миколаїв залишається у лідерах серед областей України з підтримки воїнів АТО і розроблені нами програми беруть як приклад інші регіони країни. Про це під час свого виступу на IV Миколаївському економічному форумі заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

"Я неодноразово говорив і буду це повторювати завжди - підтримка воїнів АТО була і залишатиметься серед основних пріоритетів роботи Миколаївської ОДА. Ми розробили унікальні програми підтримки учасників АТО та наш досвід щодо впровадження цих програм переймають інші області. Миколаїв - єдина область України, яка закрила "квартирну чергу" щодо інвалідів III групи. У нас на сьогодні її немає і ми йдемо далі - працюємо над вирішенням питання інших верств населення. Хто б що не говорив, але жодна область не має такого показника", - заявив голова Миколаївської ОДА.

Також він акцентував увагу на обласній програмі "Турбота", яка є комплексною та містить кілька напрямів.

"За програмою "Турбота" у нас, наприклад, запроваджено щомісячну виплату допомоги дітям загиблих учасників АТО. Вперше введено надання одноразової допомоги сім'ям загиблих та померлих учасників АТО по 10 тис грн кожному. Також, вперше було виділено кошти з обласного бюджету на оздоровлення для членів сімей військовослужбовців, які перебувають в АТО, та членів сімей загиблих. До речі, Миколаївщина вже другий рік поспіль відправляє дітей загиблих відпочивати в інші країни", - наголосив глава області.

Окремо Олексій Савченко відзначив введення унікального механізму (на конкурсній основі) надання одноразової грошової допомоги на відкриття власної справи для учасників АТО, що передбачає виділення по 50 тис грн кожному демобілізованому, хто ухвалив рішення почати свій бізнес.

“Я дякую кожному, хто долучився до розробки і впровадження цих програм. Дякую тим депутатам обласної ради, які підтримали ініційовані обладміністрацією програми, спрямовані на підтримку наших Героїв. Лише завдяки тому, що ми об’єдналися, нам вдалося отримати такий результат. На цьому зупинятися ми не збираємося і надалі будемо лише вдосконалювати ті програми, які сьогодні успішно працюють”, - підсумував голова Миколаївської обласної державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram