ГоловнаПолітика

Медведєв підписав указ про санкції проти українських громадян і компаній (список)

Під санкції потрапили 322 людини і 68 компаній.

Медведєв підписав указ про санкції проти українських громадян і компаній (список)
Фото: PIKABU

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про запровадження у відповідь економічних заходів щодо України, таким чином під санкції потрапили 322 українських громадянина і 68 компаній. Відповідний документ оприлюднено на сайті російського уряду.

Санкції включають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії, а також заборону на переказ коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

У список увійшли українські політики і чиновники, серед яких також є Арсен Аваков, Степан Полторак, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Дмитро Тимчук, Георгій Тука, Олександр Грановський Оксана Білозір, Уляна Супрун й інші.

Санкції проти компаній стосуються переважно підприємств металургійної, хімічної, гірничо-видобувної галузей, а також компаній "Нібулон", "Миронівський хлібопродукт", телекомпанії "Старлайт медіа", фармзаводу "Фармак" і підприємств "Фоззі груп".

22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про спеціальні економічні заходи у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Росії".

Пізніше стало відомо, що вони торкнуться понад 400 юридичних і фізичних осіб. Буде заблоковано активи у РФ низки українських громадян, яких Росія віднесе до тих, хто завдають їй шкоди. Також, як пояснював голова уряду РФ Дмитро Медведєв, йдеться про заборону поставок до Росії певних категорій українських товарів. Санкції можуть анулювати у разі скасування Україною санкцій проти російських громадян і юридичних осіб.

Нагадаємо, 2 вересня 2015 року Рада національної безпеки і оборони затвердила перелік санкцій проти 1 124 російських фізичних і 156 юридичних осіб. Після цього санкції кілька разів розширювалися і продовжувався термін їх дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram