ГоловнаПолітика

Проросійський суд Сімферополя заарештував Гафарова на два місяці

Під час обшуку у кримського татарина нічого не знайшли.

Проросійський суд Сімферополя заарештував Гафарова на два місяці

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував до 25 грудня жителя села Перлина Криму Ділявера Гафарова, якого російські правоохоронці підозрюють в участі в збройному формуванні. Про це повідомляє "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Сеяра Панича.

"Суддя не вникав в обставини справи, в особистість Гафарова. Він не судимий, раніше правоохоронні органи не мали до нього претензій. Цього суддя не врахував", - заявив адвокат.

У Міністерстві закордонних справ України назвали арешт Гафарова дискримінацією і висловили протест РФ. Про це прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца написала в Twitter.

"Окупант продовжує дискримінацію кримських татар. Псевдосуд заарештував кримського татарина Гафарова. Засуджуємо і висловлюємо протест РФ. Вимагаємо від РФ негайно припинити переслідування кримських татар, виконати вимоги резолюцій ГА ООН і наказ Міжнародного суду ООН", - написала Беца.

Нагадаємо, 30 жовтня кримського татарина Ділявера Гафарова затримали після обшуків. Його затримали за підозрою ч. 2 ст. 208 Кримінального кодексу РФ (участь у збройному формуванні). ФСБ у будинку Гафарова шукала зброю, проте "нічого не знайшла". При цьому силовики вилучили ноутбук, телефони, документи, український і російський паспорти. Як поняті в обшуку брали участь дві дівчини з Феодосії, залучені силовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram