ГоловнаСвіт

Держдеп США підготує доповідь про хімічну зброю у Росії до 6 листопада

Якщо з'ясується, що РФ порушувала закон, то щодо неї застосують нові санкції.

Держдеп США підготує доповідь про хімічну зброю у Росії до 6 листопада
Фото: EPA/UPG

Американський Держдепартамент до 6 листопада повинен представити Конгресу висновок про те, чи дотримується Росія умови закону США про хімічну та бактеріологічну зброю у прив'язці до "справи Скрипалів". Про це заявив журналістам заступник представника Держдепартаменту Роберт Палладіно, пише "Інтерфакс-Україна".

"Закон про хімічну та біологічну зброю зобов'язує, щоб державний департамент доповів Конгресу, чи виконала Росія умови, яких вимагає закон, через три місяці після початкового рішення у справі Скрипаля", - сказав дипломат.

Він зазначив, що 6 листопада - це "останній термін, до якого Держдепартамент повинен підтвердити Конгресу, що Росія виконала умови закону про хімічну і біологічну зброю".

Якщо Держдеп не зможе представити висновки, що підтверджують виконання закону, то після консультацій з Конгресом він повинен запровадити другий пакет санкцій проти РФ.

Нагадаємо, на початку березня у британському Солсбері у важкому стані виявили екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Британський прем'єр Тереза Мей заявила у парламенті, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram