ГоловнаСвіт

Трамп зажадав доповідь про реалізацію договору РСМД з Росією

У доповіді можуть бути пропозиції нових санкцій проти Росії.

Трамп зажадав доповідь про реалізацію договору РСМД з Росією
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп дав вказівку низці центральних відомств підготувати для Конгресу доповідь про стан справ із реалізацією положень договору щодо ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Трамп доручив держсекретареві, а також головам міністерств оборони, фінансів, торгівлі та директору нацрозвідки "підготувати для Конгресу доповідь з питань виконання договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності".

Зокрема, йдеться в заяві Білого дому, Трамп наголосив на необхідності виокремити виконання розділу 1244 закону про національну оборону (оборонний бюджет) на 2019 фінансовий рік, в якому йдеться про порушення ДРСМД з боку Росії та осіб, які несуть за це відповідальність. Передбачена також можливість введення додаткових санкцій проти РФ.

Нагадаємо, 20 жовтня американський лідер Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності з Росією. За його словами, таке рішення пов'язане з недотриманням ДРСМД з боку РФ. Росія, своєю чергою, звинуватила США в "зламі" ракетного договору і прагненні створити однополярний світ.

Договір РСМД було підписано в 1987 році і не дозволяє США і РФ мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram