ГоловнаСвіт

Через зливи 70% Венеції опинилося під водою

В Італії вирує негода.

Влада італійської Венеції у понеділок, 29 жовтня, заявила, що 70 відсотків міста опинилося під водою. Її висота піднялася до позначки 149 сантиметрів над рівнем моря, передає DW.

Місто, що пронизане каналами, через погодні умов часто зазнає підтоплення, але нинішній рівень води є вкрай високим, зазначає агентство AP. Синоптики попереджають, що він найближчим часом може піднятися навіть до 160 сантиметрів.

Нинішній рівень води, за даними служби статистики міста, є найвищим з листопада 2012 року. А до 160 сантиметрів вода у Венеції востаннє піднімалася в грудні 1979 року. Губернатор області Венето Лука Дзайя заявив, що масштаб повені може досягти рівня 1966 року, коли затопило Венецію і Флоренцію.

Через зливи і шторми останнім часом постраждала значна частина Італії. У багатьох регіонах оголошено штормові попередження, сотні шкіл закрито. Найвищий рівень штормового попередження станом на понеділок оголошено в областях Лігурія, Ломбардія, Фріулі, Венето і Тренто на півночі країни і Абруццо в центральній частині, а також на Сицилії.

Як зазначає агентство AFP, річки виходять з берегів, дороги перекрито. На півночі країни рятувальники повідомляють про декілька легкопоранених через негоду.

Однак напередодні через зсув, спричинений дощами, загинули чотири людини в області Калабрія. Ще одна людина загинула в порту Катандзаро після того, як вітрильну яхту знесло сильною течією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram