ГоловнаПолітика

Одного з підозрюваних у нападі на одеського активіста Михайлика випустили із СІЗО

Двох інших підозрюваних залишили під вартою за день до цього.

Одного з підозрюваних у нападі на одеського активіста Михайлика випустили із СІЗО
Фото: Радио Свобода

Одного з підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика відпустили під цілодобовий домашній арешт. Інвалід 1-ї групи Торніке Герасіна (Нагладзе) відсидів у СІЗО два місяці.

Як повідомляє Радіо Свобода, рішення ухвалила суддя Київського районного суду Юлія Феддулєєва під час розгляду клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу. Двох інших підозрюваних - Лашу Герасіна і Манучара Варшанідзе - залишили під вартою за день до цього.

Під час засідання стало відомо, що кримінальну справу про замах на Олега Михайлика об'єднали з іншим провадженням - про хуліганство із застосуванням зброї влітку 2018 року. Найімовірніше, мова йде про конфлікт з громадською організацією "Лівий берег". Про причетність затриманих грузинів до цього конфлікту заявляли ще у вересні відразу після їх затримання.

Зокрема пістолет, який знайшли у квартирі одного з них під час обшуку, за даними правоохоронців, використовувався саме в червні 2018 року. Також Торніке Герасіна звинувачують у виготовленні і використанні фальшивих документів.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в активіста Олега Михайлика, він потрапив до лікарні в стані клінічної смерті. Глава поліції розповів, що слідство розглядає кілька версій нападу, зокрема пов'язані з громадською та журналістською діяльністю потерпілого.

25 вересня у справі про напад затримали трьох підозрюваних. Всі затримані - грузинської національності. 27 вересня Київський районний суд Одеси відправив до слідчого ізолятора всіх трьох підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram