ГоловнаПолітика

Тимошенко зустрілася в США з сенаторами від Арканзасу і Іллінойсу

Сторони обговорили ситуацію в Україні.

Тимошенко зустрілася в США з сенаторами від Арканзасу і Іллінойсу
Юлия Тимошенко и Том Коттон
Фото: ba.org.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час візиту в США провела зустріч із сенатором від штату Арканзас, членом сенатських комітетів з питань збройних сил і розвідки Томом Коттоном.

Сторони, як повідомляють, обговорили ескалацію війни Росії проти України, зокрема останні події в районі Керченської протоки. Йшлося також про введення воєнного стану в Україні.

Також Тимошенко подякувала сенаторові Коттону за співавторство в резолюції про засудження агресії проти українських військових кораблів.

Крім того, політики обмінялися думками щодо конкретних кроків, які могли б здійснити найближчим часом Адміністрація і Сенат США для посилення підтримки Збройних сил України, зокрема Військово-Морських сил ЗСУ.

Юлія Тимошенко закликала до посилення санкцій проти Росії і висловила позицію, що Мінські угоди були необхідними, але недостатніми для встановлення стійкого миру в Україні. Лідер "Батьківщини" наголосила на необхідності проведення переговорів у форматі "Будапешт плюс" з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму із залученням Верховного комісара ЄС і керівництва Німеччини.

Крім того, лідер "Батьківщини" зустрілася з сенатором від штату Іллінойс, високопоставленим членом Демократичної партії США і членом сенатського комітету з оборони Річардом Дурбіном. Окрім ситуації в Азовському морі, політики обговорили політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні, а також необхідність посилення санкцій проти країни-агресора Росії.

Також Тимошенко висловила особисту подяку Річарду Дурбіну за його ключову роль в її звільненні з в'язниці в 2013 році.

У зустрічі також брали участь заступник голови партії "Батьківщина", голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря і голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram