ГоловнаПолітика

Савченко оголосила сухе голодування

Нардеп стверджує, що на неї тиснуть слідчі.

Савченко оголосила сухе голодування
Надежда Савченко намерена голодать "до момента обеспечения ее прав и свобод"
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Верховної Ради Надія Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів, заявила, що оголошує сухе голодування.

Про це вона сказала у відеозверненні, яке опублікувала на своїй сторінці в Фейсбуці.

За словами Савченко, таке рішення вона прийняла через тиск на неї.

"Слідчі СБУ шантажують і тиснуть на народного депутата, голову партії "Суспільно-політична платформа Надію Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно приступити до розгляду справи по суті, в обмін на можливість бачитися з рідними, помічниками, відновити електронні ключі, відкрити рахунок у банку для реєстрації кандидатом у президенти України", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що Савченко має намір голодувати "до моменту забезпечення її прав і свобод відповідно до Конституції і чинного законодавства".

Нагадаємо, Савченко перебуває під арештом з 23 березня 2018 року. 22 березня Рада дозволила притягнути її до кримінальної відповідальності за підозрою в підготовці терактів у Києві.

У цій самій справі також судять Володимира Рубана, якого затримали 8 березня на Донбасі з арсеналом зброї. За даними слідства, Рубан готував замах на президента, керівників силових структур та інших державних діячів.

Савченко та її адвокати досі знайомляться з матеріалами "справи Савченко-Рубана", розслідування якої було завершено 1 серпня. 25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами 25 календарними днями.

Адвокат Рубана Валентин Рибін уже ознайомився з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram