ГоловнаПолітика

Труханова затримали в аеропорту "Бориспіль"

Прикордонники затримали мера Одеси і передали співробітникам НАБУ.

Труханова затримали в аеропорту "Бориспіль"
Фото: facebook/Геннадий Труханов

Мер Одеси Геннадій Труханов сьогодні вранці прилетів з Варшави до Києва.

Про це повідомила журналіст "Радіо Свобода" Наталя Седельська.

"Геннадій Труханов сьогодні вранці прилетів з Варшави до Києва, рейсовим літаком у "Бориспіль", повідомили мої джерела в аеропорту", - написала вона у Фейсбуці.

"Мер Одеси відразу ж був затриманий прикордонниками і переданий співробітникам Національного антикорупційного бюро", - додала журналістка.

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив затримання Труханова.

"Сьогодні дійсно щодо цього громадянина прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів, поінформували ініціатора, після чого прибули слідчі НАБУ, які вручили йому підозру", - розповів він в ефірі "112 каналу".

У прес-службі Одеської міської ради заявили, що Труханов перервав своє відрядження і прибув до Києва для участі в слідчих заходах, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пізніше Геннадій Труханов обов'язково прокоментує ситуацію", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, Труханов не з'являвся на роботі з 26 грудня. Тоді він пішов у відпустку до 18 січня, і потім продовжив її до 21 січня, після чого оформив собі відрядження в Афіни. З Греції він полетів у швейцарський Давос, де повинен був перебувати до 28 січня. Але 29 січня в.о. мера Анатолій Орловський підписав розпорядження про надання йому відпустки за свій рахунок до 4 лютого.

16 січня екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Труханов може не повернутися з відпустки. На його думку, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу "Краян", який на початку 2016 року був проданий за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн.

Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ. У середині січня НАБУ повідомило про підозру депутату Одеської облради Олегу Бабенку у спробі дати хабар 500 тис. доларів за зняття арешту з рахунків. Затримати депутата не вдалося, він втік. У рамках розслідування афери НАБУ проводило обшуки в кабінеті мера Одеси Труханова і у нього вдома.

У вівторок, 13 лютого, Труханову і ще чотирьом чиновникам мерії заочно повідомили про підозру у справі про продаж заводу "Краян". Цього ж дня НАБУ затримало чиновника Одеської міськради і двох підприємців у справі мера Труханова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram