ГоловнаПолітика

У Тернопільській області поліцейський опинився в центрі скандалу через бійку

Правоохоронець стверджує, що місцеві еліти організували його цькування.

У Тернопільській області поліцейський опинився в центрі скандалу через бійку

У райцентрі Підгайці Тернопільської області вночі 3 лютого сталася масова бійка, постраждалими в якій опинилися представники місцевих еліт.

На сайті обласної поліції спочатку повідомлялось, що біля місцевого бару між двома чоловіками різного віку виник конфлікт.

"Спочатку до з'ясування стосунків приєдналися товариші молодшого, які пустили в хід кулаки. Далі підійшли знайомі старшого, за їхніми словами, щоб розняти. Через 5 хвилин всі учасники конфлікту розійшлися. Результат - четверо травмованих", - йшлося в повідомленні.

Однак пізніше з'ясувалося, що одним з учасників конфлікту був 27-річний поліцейський.

14 лютого обласна поліція повідомила, що це чинний працівник поліції, який лише за добу до інциденту вийшов на службу з декретної відпустки. У бар він приїхав в цивільному одязі і без табельної зброї разом з друзями - молодими людьми з розташованого поруч села Голгоча.

Поліцейського зараз перевіряє облуправління департаменту внутрішньої безпеки. За фактом інциденту порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб).

Бійка викликала резонанс в тернопільських ЗМІ і соцмережах. Працівника поліції спробували виставити винуватцем. Однак сам він в коментарі LB.ua висловив дещо іншу версію подій.

За словами правоохоронця, того вечора він разом з декількома односельцями прийшов в бар відпочити, але компанію спробували видворити із закладу власник і його друзі, серед яких були син мера і депутат райради, - вони мали намір влаштувати банкет, а сусіди їм заважали. Компанія погодилася піти, але на вулиці між одним з жителів села і старшим чоловіком з другої групи виникла сварка. Поліцейський спробував забрати одного, але отримав удар в обличчя, який звалив його з ніг.

За працівника поліції заступилися друзі, виникла масова бійка, в якій верх над міськими здобули селяни. Але постраждалі вирішили помститися і подали заяву в поліцію. Крім того, на багатьох сайтах вийшли матеріали, які, за словами поліцейського, є замовними. У них в бійці звинувачують правоохоронця - нібито він з друзями "регулярно влаштовують подібні напади на людей".

Поліцейський провину в бійці категорично заперечує і стверджує, що нікого не бив, бо довго не міг прийти до тями після отриманого удару.

Нагадаємо, масові бійки між сусідніми населеними пунктами в Україні відбуваються досить регулярно, в них, як правило, фігурує Рівненська область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram