ГоловнаПолітика

Україна обурилася зустріччю переговірника ОБСЄ з Сурковим

Ірина Геращенко наполягає на об'єктивному і незалежному підході координаторів ТКГ.

Україна обурилася зустріччю переговірника ОБСЄ з Сурковим
Тони Фриш
Фото: grushevskogo5.com

Координатор гуманітарної підгрупи Контактної групи з урегулювання конфлікту в Донбасі від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фріш не повідомив Тристоронній контактній групі про результати своєї зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українські представники висловили нерозуміння того дивного факту, що координатор ОБСЄ Т.Фріш, як з'ясувалося, в Москві зустрівся з радником президента Путіна В. Сурковим і не проінформував групу і ТКГ ні про сам факт зустрічі, ні про її результати", - написала Геращенко в фейсбуці в середу за підсумками засідання ТКГ в Мінську.

Вона зазначила, що перед цим Фріш категорично відмовився відвідати в Старобільському СІЗО російського військовослужбовця Віктора Агєєва, який воював у рядах бойовиків на Донбасі і затриманого в 2017 році, зіславшись на те, що це були б політичні відвідування.

"Ми наполягаємо на об'єктивному і незалежному підході координаторів в їх роботі, недопустимості кулуарщини і вирішенні всіх питань у тристоронньому, а не двосторонньому форматі: Україна-РФ-ОБСЄ", - наголосила Геращенко.

Також представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ повідомила, що під час засідання російська сторона не дала згоди на створення механізму з пошуку зниклих безвісти з їх участю і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram