ГоловнаПолітика

НАБУ затримала чиновника Одеської міськради та двох підприємців у справі мера Труханова

Труханову, 4 чиновникам і оцінювачу оголошено про підозру.

НАБУ затримала чиновника Одеської міськради та двох підприємців у справі мера Труханова
Фото: Трасса Е-95

Детективи Національного антикорупційного бюро України разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали трьох осіб, підозрюваних у справі про розтрату грошей керівництвом Одеської міськради.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Під час проведення слідчих дій у тому ж кримінальному провадженні за ст. 208 КПК України затримано ще трьох осіб (одну посадову особу мерії Одеси і двох фізичних осіб-керівників компанії). Ще одній особі - оцінювачу - повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч 5 ст. 191, ст. 365-2 КК України", - йдеться в повідомленні.

Також в НАБУ підтвердили, що за дорученням керівника САП Назара Холодницького повідомили про підозру меру Одеси Геннадію Труханову, його заступнику, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради.

Їм інкримінують статтю "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

"Зараз вживаються необхідні заходи для встановлення місця перебування підозрюваних, і в разі їх відсутності буде вирішуватися питання про оголошення їх у розшук", - зазначили в НАБУ.

За даними прес-служби Одеської міськради, Труханов перебуває у відрядженні в Празі, де він проведе переговори з чиновниками Міністерства промисловості і торгівлі Чехії.

Нагадаємо, Труханов не з'являється на роботі з 26 грудня. Тоді він пішов у відпустку до 18 січня, і потім продовжив її до 21 січня, після чого оформив собі відрядження в Афіни. З Греції він полетів у швейцарський Давос, де повинен був перебувати до 28 січня. Але 29 січня в.о. мера Анатолій Орловський підписав розпорядження про надання йому відпустки за свій рахунок до 4 лютого.

16 січня екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Труханов може не повернутися з відпустки. На його думку, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу "Краян", який на початку 2016 року був проданий за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн. Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ. У середині січня НАБУ повідомило про підозру депутату Одеської облради Олегу Бабенку у спробі дати хабар 500 тис. доларів за зняття арешту з рахунків. Затримати депутата не вдалося, він втік.

В рамках розслідування афери НАБУ проводило обшуки в кабінеті мера Одеси Труханова і у нього вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram