ГоловнаПолітика

Харків розширює географію авіасполучення з Європою, - Світлична

Харків розширює географію авіасполучення з Європою, - Світлична
Фото: ХОГА

Цього року кількість напрямків авіарейсів найбільшого на сході України міжнародного аеропорту «Харків» буде значно розширено. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За минулий рік завдяки співпраці з керівництвом харківського аеропорту вдалося істотно (на 35%) наростити пасажиропотік - за підсумками 2017-го він сягнув 806 тисяч осіб, що є рекордом за весь час незалежності України.

За словами керівника області, уже з квітня 2018 року в розкладі аеропорту з'являться нові рейси в Катовіце (Польща), Дортмунд (Німеччина), Мілан (Італія), Тбілісі (Грузія). Вильоти в цих напрямках будуть здійснюватися двічі на тиждень.

А з червня до вищеперелічених додадуться ще п'ять нових рейсів - в Барселону (Іспанія), Ларнаку (Кіпр), Ріміні (Італія), Бургас (Болгарія), Тиват (Чорногорія).

«Безумовно, всі наявні рейси в Київ, Польщу, Ізраїль, Білорусь, Туреччину та Єгипет повністю зберігаються. Також цього року будемо намагатися запустити рейси в Одесу і Дубай. Зараз ведемо активні переговори. У планах на наступний рік - Львів і Лондон. Будемо працювати і над іншими напрямками», - повідомила Юлія Світлична.

«Ми вдячні Юлії Світличній і її команді за підтримку і розуміння", - зазначив генеральний директор ТОВ Нью Системс АМ» (оператор Міжнародного аеропорту «Харків») Володимир Васильченко.

Сайт ХОДА повідомляє, що представник Харківського аеропорту особливо підкреслив, що рейс Харків-Дортмунд буде відкрито вперше в історії міжнародних маршрутів. «Це дуже зручний аеропорт, адже за 200 км від нього - Амстердам і Брюссель. Щодо Катовіце - це база WizzAir, звідси вилітають рейси до Норвегії, Ірландії, Португалії і так далі», - повідомив Володимир Васильченко.

За інформацією міжнародного аеропорту «Харків», статистика перельотів за січень 2018 року свідчить про тенденцію до подальшого нарощування пасажиропотоку. Послугами харківського аеропорту в січні скористалися 59,5 тисяч пасажирів, що на 25% вище за показники січня 2017 року (47,5 тис. ос.), а до кінця року в планах перевезти до 900 тис. пасажирів.

Найпопулярнішими напрямками харків'ян традиційно є Стамбул, Шарм-Ель-Шейх, Київ, Варшава, Тель-Авів і Мінськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram