ГоловнаПолітика

У Києві пройшла зустріч депутатів, бізнесменів і журналістів - випускників американської програми IVLP

Випускниками програми свого часу були Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Лілія Гриневич, Юрій Луценко.

У Києві пройшла зустріч депутатів, бізнесменів і журналістів - випускників американської програми IVLP

8 лютого в колонному залі КМДА відбулася конференція «Покоління змін», у якій узяли участь провідні українські політики, державні діячі, дипломати, бізнесмени, журналісти та аналітики. Це перша нетворкінг-зустріч успішних українців, які в різні роки незалежності України стали випускниками американської урядової Програми міжнародних відвідувачів-лідерів IVLP (International Visitor Leadership Program).

«Ця програма спрямована на те, щоб побудувати відносини між американцями і лідерами з усього світу, в тому числі і з України, - зазначила у своїй промові Посол США в Україні Марі Йованович. - Ми знаємо, що ви вірите в безпечну, квітучу державу. Чотири роки тому така віра вивела на Майдан тисячі українців, які домагалися прозорості влади. США також вірять у ці зусилля і будуть підтримувати вас у боротьбі з корупцією, в розвитку прозорого уряду й утвердженні демократії».

Спікерами заходу стали відомі випускники програми IVLP, серед яких шоумен і телеведучий Олександр Педан, засновниця Українського тижня моди Ірина Данилевська, організатор IForum в Україні Олександр Ольшанський, керівник інформагентства "Главком" Віктор Шлінчак, письменниця Ірен Роздобудько, журналіст-розслідувач Жан Новосельцев, співзасновник StopFake Євген Федченко і багато інших.

Своїми враженнями від програми і здобутим у США досвідом, використаним у парламентській діяльності, розповіли народні депутати України Вікторія Сюмар, Микола Княжицький, Анатолій Матвієнко, Іван Крулько і Тетяна Чорновіл.

Зокрема, Вікторія Сюмар зазначила, що США дають гарний приклад демократичної моделі взаємовідносин у світі і те, як вона повинна реалізуватися:

«Найбільше мене вразив рівень самоорганізації населення і стиль мислення людей. Вважаю, що будь-які політичні інститути дієві лише тоді, коли вони формуються реальними людьми, які поділяють демократичні цінності», - сказала парламентарій.

Програма IVLP була заснована ще 1940 року під егідою Бюро освітніх та культурних програм Держдепартаменту США. В Україні вона почала діяти в перші роки незалежності - за цей час в Америці побувало понад 2000 талановитих українців, які домоглися високих успіхів у професії і зараз займають керівні посади в державних органах, неурядових організаціях і бізнес-структурах. Потенційні учасники щорічно обираються і призначаються співробітниками посольств США по всьому світу.

Випускниками програми свого часу були такі відомі українські діячі, як перший і другий президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, генеральний прокурор України Юрій Луценко та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram