ГоловнаСвіт

У США понад 4000 колишніх військових заборонили мати зброю

Більшість заборон пов'язані з негідною поведінкою.

У США понад 4000 колишніх військових заборонили мати зброю
Оружейный магазин в США
Фото: EPA/UPG

Понад чотири тисячі колишніх військовослужбовців Збройних сил США позбавлені права володіти зброєю через негідну поведінку, їхні прізвища внесені до бази даних ФБР.

Про це повідомив у понеділок телеканал CNN. 

"Після того як колишній службовець американських ВПС у листопаді застрелив більш ніж два десятки людей у техаській церкві, Збройні сили США додали понад 4000 прізвищ до списків колишніх військових, які зганьбили себе і були позбавлені права володіти зброєю", - йдеться в публікації.

При цьому уточнюють, що ці списки передали ФБР. Загалом ідеться про 4284 прізвища, які були визначені та додані до переліку впродовж останніх трьох місяців. Відповідно до оприлюдненої статистики ФБР, з 2015 року кількість людей, позбавлених права володіти вогнепальною зброєю, загалом зросла до 15597 осіб. При цьому одним з основних показників ФБР вказує статистику звільнення з військової служби за вироком суду за негідну поведінку з позбавленням прав і привілеїв.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року озброєний чоловік відкрив стрілянину в одній із баптистських церков в американському штаті Техас, недалеко від міста Сан-Антоніо. Тоді було вбито 26 осіб.

26-річний стрілець, Девін Патрік Келлі, який раніше служив в армії, мав погану характеристику від ВВС через переслідування дружини та дитини. Військовий суд тоді позбавив його волі на термін до 12 місяців.

Згідно з американським законом, обвинувальний вирок повинен був перешкодити Келлі купити зброю, але військові не змогли включити його в базу даних, яка використовується для перевірки потенційних покупців зброї з боку ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram