ГоловнаПолітика

США відправлять у Міноборони України радників з кібербезпеки і стратегічних комунікацій

Напередодні прибув старший стратегічний радник, завдання якого - забезпечити координацію оборонної реформи.

США відправлять у Міноборони України радників з кібербезпеки і стратегічних комунікацій
Фото: job-sbu.org

Ще два радники зі США прибудуть в Україну цього року, повідомив іноземний радник Міністерства оборони України від США Стівен Сільверштейн.

"Ми хочемо скерувати в Україну радників з кібербезпеки і стратегічних комунікацій. Ми уважно вивчаємо Оборонний стратегічний бюлетень, щоб побачити, яка сфера ще не прикрита радником... Спеціаліст з кібербезпеки вкрай необхідний через високу активність агресора. Ми зараз у процесі пошуку такого радника. Це велика інвестиція в людський ресурс", - сказав Сільверштейн в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що недавно в Україну зі США прибув старший стратегічний радник, його завдання - забезпечити координацію всього процесу оборонної реформи.

"Уже відбулася його зустріч з генералом Петренком [заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко]", - сказав Сільверштейн.

Як писало агентство Українські Новини, станом на березень 2017 року при Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних Сил України працювали 39 (включаючи 5 стратегічних радників високого рівня) іноземних радників від таких країн: Великобританії, Королівство Данії, Канада, Литовська Республіка, Королівство Нідерландів, Федеративна Республіка Німеччини, Королівство Норвегії, Республіка Польща, США, Угорщина і Чеська Республіка.

Стівен Сільверштейн працює радником з питань оборонного бюджету в департаменті фінансів Міноборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram