ГоловнаПолітика

Згуладзе відмовилася від громадянства України, - Гримчак

Колишня перша заступниця голови МВС є громадянкою Грузії.

Згуладзе відмовилася від громадянства України, - Гримчак
Фото: twitter.com/APUkraine

Колишня перша заступниця міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе відмовилася від громадянства України і відновила громадянство Грузії. Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Юрій Гримчак.

"По-моєму, Ека Згуладзе після того, як закінчила свою каденцію у нас тут керівником поліції, вона відмовилася від громадянства України і відновила громадянство Грузії, звернувшись там до відповідних органів. На сьогодні вона вже не є громадянкою України, а є громадянкою Грузії" , - сказав він в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, Згуладзе раніше виконувала обов'язки голови міністра внутрішніх справ Грузії. Вона була призначена на посаду заступника голови МВС Грузії 2006 року у віці 26 років. Займалася реформуванням правоохоронних органів, а також антикорупційними питаннями. Після того, як колишній міністр внутрішніх справ Бачо Ахалая пішов у відставку, Згуладзе виконувала обов'язки голови МВС до приходу до влади нового прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі.

У грудні 2014 року Згуладзе надали українське громадянство і Кабмін призначив її першим заступником міністра внутрішніх справ.

У травні 2016-го Згуладзе пішла у відставку, про причини якої не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram